Trauma, Riese i Pandemic Outbreake

(24 sierpnia 2018, napisał: Prezes)


Trauma, Riese i Pandemic Outbreake

Bilety na koncert Trauma, Riese i Pandemic Outbreake w cenie 25zł do nabycia w Pub’ie „Exodus” pół godziny przed rozpoczęciem imprezy. Serdecznie zapraszamy!

 

29 września, godz 20:00
Pub Exodus, Kościerzyna

 

Trauma & guests

Po wakacjach czas na TRAUMAtyczne harce. Tym razem odwiedzimy Kościerzynę dokąd zawitamy po raz pierwszy w naszej 30 letniej tułaczce. Koncert odbędzie się 29.09.2018 w pubie ” EXODUS” na ul. Stary Rynek 10. Tradycją jest, że zapraszamy na wspólne granie zespoły, naszym zdaniem ciekawe i godne uwagi, tak będzie i teraz. U naszego boku, pojawią się dwa bandy, RIESE I PANDEMIC OUTBREAKE, oba pochodzą z trójmiasta i na pewno otarliście się o ich muzykę. Serdecznie zapraszamy na traumatyczną potupaję;)

 

*****************************************

 

Trauma, żywa legenda polskiej sceny death metalowej. Zespół, który swoją machinę oblężniczą uruchomił już w 1988 roku i od tamtej pory nieprzerwanie brnie do przodu, wydając regularnie płyty, które dowodzą siły ekipy z elbląga.

 

Biografia

 

Trauma to jedna z najbardziej doświadczonych polskich formacji death metalowych. Zaczęła funkcjonować pod koniec lat 80-tych jako Thanatos. Z tego okresu pochodzą dwie taśmy demo, dzięki którym ten elbląski zespół zaczął być coraz częściej wymieniany w gronie liderów rodzimej sceny podziemnej. Wiosną 1992 roku zapadła decyzja o zmianie nazwy na Trauma i pod tym szyldem zespół nieprzerwanie funkcjonuje aż po dziś dzień. Na przestrzeni ponad dwóch dekad działalności Trauma wydała siedem studyjnych, pełnoczasowych płyt, jeden album koncertowy oraz album o charakterze retrospektywnym, na którym znalazły się dwa wydawnictwa zespołu pochodzące z różnych okresów działalności. Na przestrzeni prawie 30 lat istnienia zespołu, Trauma zagrała mnóstwo koncertów u boku gwiazd metalu z całego świata. Koncertowała z powodzeniem na prestiżowych trasach koncertowych jak i festiwalach zarówno w kraju, jak i poza jego granicami. Grała w wielkich halach koncertowych, jak i w małych klubach zbierając całymi latami doświadczenie i obycie scenicznie. Płyty zespołu recenzowane były przez najbardziej prestiżowe i uznane periodyki na świecie poświęcone muzyce metalowej. Videoklip „The Elegy for Doom” emitowany był wielokrotnie przez najbardziej znaną stację muzyczną na świecie MTV 2 w Stanach Zjednoczonych.
Trauma to grupa pasjonatów oddanych bez reszty muzyce i scenie ekstremalnej, którzy mimo tak wielu lat grania wciąż bawią się tym co robią i widać to bezapelacyjnie na ich koncertach. W czerwcu 2013 roku nakładem firmy Witching Hour prod. ukazał się ostatni (do tej pory) studyjny album zespołu „Karma Obscura”. Od początku grudnia 2013 roku, zespół rozpoczyna serie koncertów kontynuując w ten sposób promocje najnowszej płyty. W ramach „Karma Obscura Tour” grupa odwiedziła wiele miast polskich i zagranicznych, w międzyczasie grając m.in. na pierwszej edycji szczecińskiego Festiwalu Muzyki Ekstremalnej „Aaaarrrggghhh” u boku amerykańskiej legendy Obituary. Na początku kwietnia 2015 roku Trauma zagrała 2 koncerty w Norwegii w towarzystwie zespołów Iuna (nor) i Mental Disasters (nor), a 26 kwietnia 2015 ponownie wystąpiła w Szczecinie na festiwalu 5-lecie Stowarzyszenia Muzyki Extremalnej „Aaaaaaarrghh” w towarzystwie zespołów Behemoth, Masachist, Deivos etc.. W tym też roku światło dzienne ujrzał nowy materiał zespołu, jakim jest split vinylowy „Craving for…”, na którym znalazła się nowa wersja traumowego klasyka pod tym samym tytułem. 2016 rok przynosi wznowienie jakże ważnego debiutu zespołu z taśmy „Invisible Reality”, podobnie jak „Craving for…” wydanego przez Deformeathing production. Zespół promuje to wydawnictwo serią koncertów w ramach „Invisible Reality Tour”, które trwały do czerwca 2017 roku.
W sierpniu 2017 Trauma wystąpiła na prestiżowym festiwalu Summer Dying Loud w Aleksandrowie łódzkim pokazując znakomitą formę koncertową licznie zgromadzonej publiczności. W październiku 2017 dzięki Deformeathing prod. ukazała się na rynku kolejna reedycja, tym razem legendarnego, debiutanckiego albumu „Comedy is Over”. Jesienią 2017 roku zespół zagrał pierwszą część trasy promującej tą płytę i po nowym roku również pojawi się w kilku miejscach ze swoimi koncertami.
Każdego wolnego dnia zespół przygotowuje utwory na kolejny studyjny album, który zamierza wydać w 2019 roku.

Dyskografia:

“ Invisible Reality” mc oficjalna taśma 1993 ( Loud Out rec./ Morbid Noizz prod.)
“ Comedy is Over” cd/ mc 1996 ( Vox Mortis rec.)
“ Daimonion” split cd/ mc 1998 ( Pagan rec.)
- Comedy is Over” cd 2000 ( Pagan rec.)
“ Suffocated in Slumber” cd/ mc 2000 ( Pagan rec./ System Shock rec.)
“ Crash Test: Live” cd/ mc – album koncertowy 2001( Pagan rec.)
“ Imperfect Like a God” cd 2003( Empire rec. / Adipocere rec.)
“ Determination” cd 2005 ( Empire rec./ Unique Leader rec.)
“ Hamartia” mcd 2006 ( Empire rec.)
“ Neurotic Mass” cd 2007 ( Empire rec.)
“ Archetype of Chaos” cd/ lp 2010 ( Witching Hour prod.)
“ Karma Obscura” cd/ 2013 ( Witching Hour prodd.)
“ Craving for…” split 7” ep/ cd 2015 ( Deformeathing prod./ Bestial Invassion rec.)
“ Invisible Reality + Promo 1991” – cd/ mc / reedycja 2016 ( Deformeathing rec.)
” Comedy is Over” reedycja cd / 2017 ( Deformeathing prod.)

https://traumadeath.bandcamp.com/
www.trauma.art.pl
www.facebook.com/traumaofficialpage
www.youtube.com/user/traumadeath
www.twitter.com/trauma_band
www.reverbnation.com/traumaprofile

 

Riese

 

Zespół został założony w 2013 roku w Gdańsku i gra death metal.

 

Paweł Bołba – gitara,
Przemo- perkusja,
Arkadiusz Gałkiewicz – bass, wokal

 

Link do strony Facebook:

https://web.facebook.com/pg/rieseofficial/about/?ref=page_internal

 

Pandemic Outbreak

 

To horda z Gdańska założona pod koniec 2014. Na swoim koncie ma wiele koncertów oraz EP „Rise of the Damned” wydaną na CD i kasecie. W 2018 powracają z nowym wydawnictwem „Collecting the Trophies” wydanym przez Kill Again Records.

 

Skład:

Mateusz Mencel – gitara/wokal
Paweł Snarski – gitara
Oskar Wańka – bass
Szymon Wójcik – perkusja

 

Link do strony Facebook:
https://www.facebook.com/PandemicOutbreakThrash/

divider

polecamy

Moonreich – Fugue Craft – White Noise and Black Metal R.O.D. – #SocietyKill Moloch Letalis – Krwawy Sztorm
divider

imprezy

Night of Terror vol 39. Vile Sounds pt. II Effrontery, Underule, Infestation Black Waves Fest vol. 3 Acid Drinkers God Be Gone Now II (Part 2) God Be Gone Now II (Part 1) Larmo w lesie vol. 2 Brüdny Skürwiel: 5 Years of Thrashing Violence! Roadhog, Hta Kreator, Dimmu Borgir, Hatebreed oraz Bloodbath! Nuclear Holocaust, Hate Them All, Anus Magulo, Sacrofuck Stoner Doom Festival vol.7 Trauma, Riese i Pandemic Outbreake CIEŃ, DEEP DESOLATION, HATE THEM ALL i UR !!! XV-lecie Mordhell i Moloch Letalis Manipulation x Perpetual x Slave to Hatred – Release Party BOTF Infernal War, Offence, Ethelyn, Kira Jubileuszowe koncerty Blindead FOAD FEST II Sólstafir wraca do Polski na dwa koncerty Arkona w Polsce Amorphis i Soilwork w Krakowie Enslaved i High On Fire w Polsce Watain w Warszawie TURBO, Hellias, Wliczy Pająk, Alastor, Qvo Vadis Dwa koncerty Hammerfall w Polsce VILE SOUNDS Druga edycja Merry Christless w trzech polskich miastach Annihilator w Polsce!
divider

patronujemy

CULTIST ‚Chants of Sublimation’ Trichomes – Omnipresent Creation Premiera nowego albumu Nekron – Psychosis Uerebos – Tormented by Faith Planet Hell – Mission One Nowy NEKKROFUKK!!! Vibrant – The hell is around me Hectic – Exist to Burn Zorormr – Corpus Hermeticum Last Grey Ocean – debiutancka płyta HYPERIAL – Blood And Dust Unsaint – Watch Them Bleed
divider

współpracujemy

MORBID CHAPEL RECORDS Nowy numer Musick gotowy. Radio ProRock Galicja Productions Wydawnictwo Muzyczne Pscho Hellthrasher Productions SelfMadeGod Godz Ov War
divider

koncerty